Wykonanie

Składniki na
biszkopt:-5
jajek(osobno
białka i
żółtka)-3/4 szklanki
ksylitolu(może być
cukier)-1 szklanka
mąki orkiszowej(lub pszennej)
Białka ubić na pół sztywno, powoli wsypywać
ksylitol, ubić na sztywno, dodawać po jednym
żółtku, a na samym końcu stopniowo
mąkę mieszając na wolnych obrotach. Wyłożyć na tortownice, TYLKO spód tortownicy wyłożyć papierem(
boków nie smarować). Piec w temp. 160 stopni C przez 35 minut.(najlepiej na programie do
biszkoptów). Po wyciągnięciu zrzucić z wysokości pół metra na dywan i wstawić do uchylonego piekarnika na około 10 minut. Po przestudzeniu, przekroić
biszkopt na pół i przełożyć
jabłkami i przykryć drugą połówką.Składniki na masę:-litrowy słoik
musu jabłkowego-jedna
galaretka cytrynowa(najlepiej bez
cukru-dodać
ksylitol)
Galaretkę rozpuścić w 200ml
wody, zostawić do przestudzenia i wymieszać z
musem jabłkowym jak już zaczyna lekko ściągać. Wyłożyć na placek.
Lukier:-5 kopiastych łyżeczek pudru-10 łyżeczek kremówki-kilka kropel
olejku migdałowegoWszystko razem wymieszać do uzyskania lukru.



Smacznego!:)