Wykonanie
A teraz deserek tak na jeden kęsik do
kawki. Pyszny, delikatny a miejscami chrupiący :) Zapraszam:)Ciasto:- 250 g
masła- 3
żółtka- 300 g
mąki- 3 łyżki
kakao- 300 g
cukru pudru- 3 łyżeczki suszonej
mietyKrem- 400ml
mleka- 1
budyń śmietankowy- 100 g miękkiego
masłatruskawki do dekoracji
Mąkę mieszamy z
kakao i rozcieramy z
masłem. Następnie dodajemy
cukier puder ,
żółtka i
miętę. Wszystko razem zagniatamy na elastyczne ciasto. Po wyrobieniu owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum pół godziny. Po tym czasie rozwałkowujemy i układamy w natłuszczonych foremkach. Nakłuwamy dokładnie widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i pieczemy ok15 min. Zostawiamy do wystudzenia.Na
mleku gotujemy
budyń według przepisu na opakowaniu.
Masło ucieramy na puch po czym dodajemy do niego ostudzony
budyń i dokładnie mieszamy. Masę układamy na babeczkach i dekorujemy
truskawkami i kawałeczkami
czekolady.


