Ulubioną babką mojego męża jest babka cytrynowa ja jednak wolę babeczki cytrynowe więc tym razem stanęło na moim i zamiast babki były babeczki. Zapewniam Was, że są pyszne, delikatne i nie potrzebują dodatkowej posypki ale jeśli ktoś lubi to oczywiście lukiercytrynowy będzie idealnym dodatkiem:)Babeczki cytrynowe ( 12 sztuk)- 2 jajka- 250 g mąki pszennej- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia- 150 g cukru pudru- szczypta soli- sok i skórka z połowy cytryny- 60 ml oleju- 100ml mlekaJajka ubijamy z cukrem. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli i dodajemy do jajek. Następnie dodajemy olej, mleko a na koniec sok i skórkę cytrynową. Papilotki napełniamy do połowy wysokości ciastem i pieczemy w 180C ( piekarnik góra-dół) około 30 min.