ßßß Cookit - przepis na Halibut pod chrzanowo-cytrynową kołederką

Halibut pod chrzanowo-cytrynową kołederką

nazwa

Wykonanie

Dziś piątek a więc czas na rybkę - u mnie halibutek. Wspaniała morska ryba z wielką ilością OMEGA-3 :) Do tego chrzan , cytryna i świeża kolendra. Zapraszam :)
- 200 g halibuta
- 3 łyżeczki cytrynowego chrzanu
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyżka oliwy
- garść świeżej natki kolendry
Halibuta myjemy, skrobiemy jeśli trzeba, osuszamy . Posypujemy solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oliwy. Na to kładziemy halibuta. Smarujemy go cytrynowych chrzanem a na wierzch posypujemy kolendrą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C ( piekarnik góra-dół ) i pieczemy ok. 20 min.
Źródło:http://malpandom.blogspot.com/2013/11/halibut-pod-chrzanowo-cytrynowa-koederka.html