ßßß
Cookit - przepis na Halibut pod chrzanowo-cytrynową kołederką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Halibut pod chrzanowo-cytrynową kołederką
Składniki
Halibut
Cytryna
Chrzan
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Natka pietruszki
Kolendra
Wykonanie
Dziś piątek a więc czas na
rybkę
- u mnie halibutek. Wspaniała
morska ryba
z wielką ilością OMEGA-3 :) Do tego
chrzan
,
cytryna
i świeża
kolendra
. Zapraszam :)- 200 g
halibuta
- 3 łyżeczki
cytrynowego
chrzanu
-
sól
,
pieprz
do smaku- 1 łyżka
oliwy
- garść świeżej
natki
kolendry
Halibuta
myjemy, skrobiemy jeśli trzeba, osuszamy . Posypujemy
solą
i
pieprzem
. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę
oliwy
. Na to kładziemy
halibuta
. Smarujemy go
cytrynowych
chrzanem
a na wierzch posypujemy
kolendrą
. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180C ( piekarnik góra-dół ) i pieczemy ok. 20 min.
Źródło:
http://malpandom.blogspot.com/2013/11/halibut-pod-chrzanowo-cytrynowa-koederka.html
Przepisy powiązane
Halibut z grilla
Pieczony dorsz z pietruszką
Halibut z grilla
Pieczony dorsz z pietruszką
Halibut z grilla
Składniki powiązane (0)