Oto mój autorski przepis na coś smacznego i zupełnie nowego. Spróbujcie sami :D- 500ml śmietanki 30%- 250g serka mascarpone- 150g mleka w proszku- 3 łyżeczki żelatyny- szklanka gorącej wody- tabliczka mlecznej czekolady (100g)- 100g żurawiny suszonej- 100g malin- 200g truskawek + kilka do dekoracji- kilka małych , okrągłych biszkopcików- 50g cukru pudruŚmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder i serekmascarpone. Wszystko mieszamy. Dodajemy połamane biszkopciki, żurawinę, truskawki i maliny i wszystko razem mieszamy. W gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę i odstawiamy do wystudzenia. Kiedy wystygnie mieszamy z masą śmietanowo-serową , wkładamy do okrągłej miski i wstawiamy do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie ( konsystencja będzie bardziej jak mus niż jak galaretka) Roztapiamy w kąpieli wodnejczekoladę . Wyciągamy mus z lodówki, przekładamy na talerz ( powinno ładnie odejść) i polewamy go płynną czekoladą. Dekorujemy truskawkami i ew. liśćmi mięty. Mi została jeszcze czekolada z polewy, więc jak zastygła połamałam ją i dołożyłam jako dekorację.Przepis dodaję do akcji :