Teraz coś smacznego i taniego na obiad. Moja propozycja pozwoli Wam smacznie wykorzystać resztki czerstwego pieczywa. Polecam bo bardzo smaczne.:)- 10 kromek chleba tostowego- musztarda- najlepiej ziarnista- 1 duży filet z kurczaka- 3 parówki- 10 plastrów żółtego sera- puszka pomidorów krojonych- pół szklanki pełnego mleka- 3 ząbki czosnku- sól, pieprz, ulubione zioła5 kromek chleba tostowego smarujemy grubo musztardą i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na to nakładamy po plasterku sera, pokrojone w plasterki parówki. Filet z kurczaka oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Następnie zdejmujemy z ognia i kroimy w plasterki rozkładając na chlebie. Wszystko przykrywamy znów plasterkiem sera, posypujemy ziołami i przykrywamy posmarowanymi grubo musztardą kromkami chleba- musztardą do sera. Dociskamy. całość polewamy mlekiem a następnie wylewamy pomidory. Całość posypujemy solą, pieprzem i ziołami i na samym końcu pokrojonym w plastry czosnkiem. Pieczemy w temp. 180C ( przy termoob.- bez teroob. 200C ) około pół godziny. Smacznego :)