Dziś u mnie na obiadek same zdrowe rzeczy i w dodatku super smaczne :) Na początek filety z kurczaka duszone w cebuli z dodatkiem cynamonu :) Musicie spróbować. Przepis pochodzi z Kuchni Polskiej napisanej przez moją ukochaną autorkę książek kulinarnych paniąHannę Szymanderską.- 3 filety z kurczaka- 6 cebul- 3 łyżki oleju- 1 łyżeczka cynamonu- kilka gałązek świeżego tymianku lub łyżeczka suszonego- 1 łyżka vegety- pół szklanki wody- sól, pieprz do smakuFilety myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem. Obsmażamy z każdej strony na 3 łyżkach oleju i przekładamy do garnka wysmarowanego oliwą. Na tłuszczu , na którym smażony był kurczak szklimy pokrojoną w talarki cebulę i przekładamy ją na kurczaka. Wodę mieszamy z vegetą i polewamy nią cebulę z kurczakiem na wierzch wsypujemy cynamon i układamy gałązki tymianku lub posypujemy suszonym. Przykrywamy garnek i dusimy do miękkości.