Wykonanie
Specyficzną kuchnię meksykańską z dużą ilością smaku, ostrości,
fasoli i
kukurydzy albo się kocha albo nie. ;-) Zwykłe kotlety mielone bardzo mnie nudzą, dlatego staram się by za każdym razem smakowały inaczej. Dziś przedstawiam pikantną wersję meksykańską, z dużą ilością warzyw i kolorów. Są tak
barwne, że wręcz uśmiechają się z talerza. ;-) Wielbiciele
chili con carne na pewno je polubią.

500g
mięsa mielonego1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
kukurydzy1
czerwona papryka1/2 pęczka
szczypiorku2 łyżki
bułki tartej1
jajko L2 krople
Tabasco1/2 łyżeczki
przyprawy chiliisól1.
Fasolę i
kukurydzę odsączamy z zalewy.
Paprykę kroimy w kostkę,
szczypior siekamy.2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce. Formujemy kotlety dowolnej wielkości.3. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.

