ßßß Cookit - przepis na Kotlety mielone po meksykańsku

Kotlety mielone po meksykańsku

nazwa

Wykonanie

Specyficzną kuchnię meksykańską z dużą ilością smaku, ostrości, fasoli i kukurydzy albo się kocha albo nie. ;-) Zwykłe kotlety mielone bardzo mnie nudzą, dlatego staram się by za każdym razem smakowały inaczej. Dziś przedstawiam pikantną wersję meksykańską, z dużą ilością warzyw i kolorów. Są tak barwne, że wręcz uśmiechają się z talerza. ;-) Wielbiciele chili con carne na pewno je polubią.
500g mięsa mielonego
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
1/2 pęczka szczypiorku
2 łyżki bułki tartej
1 jajko L
2 krople Tabasco
1/2 łyżeczki przyprawy chilii
sól
1. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę, szczypior siekamy.
2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą w misce. Formujemy kotlety dowolnej wielkości.
3. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
Źródło:http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/06/kotlety-mielone-po-meksykansku.html