Wykonanie
Grillowanie to podobno
sport narodowy Polaków. Za nami majówka, która dla wielu była oficjalnym rozpoczęciem sezonu grillowego, którego pełnia dopiero przed nami. Nawet dobrze doprawione
mięso bez towarzystwa
sosów okazuje się być nijakie. ;-) A że nie zawsze mamy możliwość by przygotować ich w domu, z pomocą przychodzi Fanex z szerokim asortymentem gotowych
sosów, w różnych wariantach
smakowych.

Firma Fanex działa od 1988 roku, produkuje sosy,
ketchupy,
majonezy,
musztardy, dressingi, paluszki, marynaty. Wszystko to dla odbiorców detalicznych, ale także dla gastronomii. Podczas produkcji wykorzystywane są naturalne surowce najlepszej jakości.Produkty Fanex zostały wielokrotnie wyróżnione i docenione przez konsumentów. Niektóre z nich są sygnowane znakiem jakości "Q" zastrzeżonym na rzecz Polskiego Centrum Badań i Certyfikacji oraz wyróżnione znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” przyznawanym przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.Dzięki uprzejmości firmy Fanex miałam okazję przetestować kilka ich produktów, choć
ketchup nr 7 znam nie od dziś, bo jest moim ulubionym
keczupem. :-) Zaczniemy więc od niego.
Ketchup nr 7 (łagodny)

Dobrze doprawiony a zarazem delikatny łagodny
ketchup jest moim faworytem pod względem smaku. Znam go od kilku lat i od tego czasu jestem mu wierna. Został wyróżniony znakiem jakości "Q", czyli
krajowy, certyfikatem nadawanym produktom przez Polskie Centrum Badań i Certyfikacji. Przyznanie certyfikatu Q oznacza, że wyrób spełnia ponadpodstawowe wymagania a jego jakość jest porównywalna z jakością renomowanych producentów światowych.Więcej informacji: http://fanex.pl/pl/ketchupy/15-ketchup-nr-vii-11kg.html
Ketchup nr 7 (pikantny)

Ten sam pyszny i legendarny
ketchup nr 7, ale w pikantnej odsłonie i ten sam znany mi wspaniały aromat
mieszanki przypraw. Dla miłośników ostrzejszych smaków. Jest pikantny, ale nie do przesady - określiłabym, że w sam raz. ;-)Więcej informacji: http://fanex.pl/pl/ketchupy/96-ketchup-nr-vii-11kg.html
Sos czosnkowy z
ziołami włoskimi

Kto nie lubi czasami zaszaleć i polać kawałka zamówionej pizzy takim właśnie (czyli nie domowym i dietetycznym) sosem czosnkowym? ;-) Ja lubię i polecam. Dobrze jest
mieć go w lodówce na okoliczność wyżej opisanego "kryzysu". Ma mocno
czosnkowy, bardzo wyrazisty smak, który został wzbogacony włoskimi
ziołami.Więcej informacji: http://fanex.pl/pl/sosy/70-sos-czosnkowy-z-ziolami-wloskimi-950g.htmlSos
bazyliowy
Smakuje pysznie zwłaszcza z frytkami. Pasuje również jako dodatek do
mięs.
Bazylia jest wyczuwalna, ale nie nachalnie. Zasmakował nam, na grillu dla niektórych grał nawet pierwsze skrzypce. :-)Więcej informacji: http://fanex.pl/pl/sosy/69-sos-bazyliowy-950-g.htmlSalsa ogórkowa

Nigdy wcześniej się z nią nie spotkałam. Smakuje jak
kiszone ogórki, ale w bardziej przystępnej wersji sosu. W składzie pokrojone w drobną kostkę
ogórki,
cebulka,
papryka. Wszystko tworzy ciekawą całość. Pyszne zwłaszcza na domowych hamburgerach. :-)Więcej informacji: http://fanex.pl/pl/sosy/107-salsa-ogorkowa-butelka-plast-1050g.html
Sos barbecue
Jak czytam na stronie producenta: "Smaku
sosu Barbecue nie da się pomylić z żadnym innym." i absolutnie się z tym zgadzam. :-)
Sos barbecue zazwyczaj robiłam sama, ale bardzo dużo z tym zachodu, nie zawsze mi się chce. Dobrze jest
mieć w lodówce butelkę gotowego sosu. Jest smaczny, bardzo wyrazisty. Świetny zwłaszcza do dań z grilla.Więcej informacji: http://fanex.pl/pl/sosy/18-sos-barbecue-1000g.htmlPodsumowując:
keczup kocham i choć nie jestem zwolenniczką smakoszką
sosów na co dzień, w sezonie grillowo-ogniskowym są wręcz obowiązkowym dodatkiem. :-) Można kupić je w przystępnej cenie, opakowania są duże, wygodne i poręczne.Produkty Fanex można kupić tutaj: http://fanex.pl/pl/Ja zaopatruję się w sklepie Selgros. :-)