ßßß
400g sera twarogowego1/4 szklanki cukru pudru3 i 1/2 szklanki mąki + do podsypania3 jajka1 żółtko1,5 łyżeczki proszku do pieczenia130g miękkiego masła3-4 łyżki rozpuszczonego1/3 szklanki cukru1. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy zmielony ser, miękkie masło, cukier, jajka i żółtko. Zagniatamy na gładkie ciasto.2. Ciasto dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy na grubość 5-10mm. Szklanką wykrawamy kółka a w środku każdego z nich kieliszkiem mniejsze kółka. Pozostałe ciasto dodajemy do ciasta, rozwałkowujemy ponownie i tak do wyczerpania składników.3. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20-25 minut. Po upieczeniu każdą oponkę maczamy z jednej strony w rozpuszczonym maśle i obtaczamy w cukrze.