Wykonanie
            Forma tej sałatki podobała mi się, jak tylko po raz pierwszy ją zobaczyłam na blogu Danusi .Danusia z bloga CO MI W DUSZY GRA w ten pomysłowy sposób zrobiła już wiele sałatek, bo dobór produktów jest tutaj dowolny.Moja - robiona po raz pierwszy na pewno nie jest tak idealna i piękna jak jej. Wiem jednak, że 
będę wracała do niej często "wymieniając" tylko produkty, bo 
sałatka była pyszna i prezentuje się całkiem fajnie ...zresztą oceńcie sami :-))

Składniki:200 g 
ryżu ugotowanego na sypkopuszka 
kukurydzy4-5 
ogórków konserwowych3 puszki 
tuńczyka w sosie własnymmajonezser żółty5 ugotowanych na twardo 
jajek3 ugotowane 
marchewkipieprzszczypiorekWykonanie:

Na płaskim talerzu układamy plastikową obręcz. Do środka nakładamy (kolejność dowolna) 
ryż - lekko ugniatamy go łyżką, startą na oczkach 
marchew, starte na oczkach 
ogórki, odsączoną 
kukurydzę, odsączonego z zalewy 
tuńczyka, starte 
jajka. Całkowita dowolność w użyciu 
majonezu, możemy masz 
sałatkowy torcik posmarować 
majonezem 2x (
między warstwami) bądź mniej kalorycznie - tylko jeden raz. Jeśli zostanie nam warzyw, a chcemy je wykorzystać możemy warstwy powielić kilkakrotnie. Górę posypujemy startym na drobnych oczkach 
serem. Wraz z obręczą wkładamy 
sałatkę do lodówki na 2-3 godziny. Przed podaniem obręcz zdejmujemy. Kroimy tak, jak kroi się tort.
