Wykonanie
Jest na blogu już ogórkowa z
ziemniakami, jest z
ryżem, a dziś kolejna odsłona tej pysznej i chyba lubianej przez wszystkich zupki : z lanymi kluskami :), ugotowana na drobiowych skrzydełkach.Gdybym miała ocenić, która jest Nr 1 - chyba bym nie umiała :)Mimo delikatnej zmiany smaku - wszystkie uwielbiam!Przepis na zupę jest identyczny jak na
OGÓRKOWĄ NA WĘDZONYCH ŻEBERKACH, z tą różnicą, że tym razem zupę gotowałam na skrzydełkach drobiowych i zamiast
ziemniaków zrobiłam lane kluski.
Składniki na lane kluski:2
jajka4 łyżki
mąkiWykonanie:
Jajka rozbijamy do miseczki. Dodajemy 4 łyżki
mąki.Mieszamy do uzyskania w miarę gładkiej masy.Jeśli będzie za gęsta dolewamy troszeczkę
wody i mieszamy znów.Masę wlewamy na gotującą się zupę. Delikatnie mieszamy.