ßßß Cookit - przepis na PASTA Z TUŃCZYKA, PAPRYKI I SELERA NACIOWEGO

PASTA Z TUŃCZYKA, PAPRYKI I SELERA NACIOWEGO

nazwa

Wykonanie

Pastę zazwyczaj robię wtedy, kiedy już "przejadły" nam się wszelakie wędliny i sery i szuka się w lodówce czegoś innego jak to mawiają "na ząb" :) Wtedy szybko kombinuję 2-3 składniki pasujące ze sobą i już na kolację jest coś innego niż pospolita kanapka z szynką :)
Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
mała cebula czerwona
mała cebula biała
1 łodyga selera naciowego
1/2 zielonej papryki
sól
pieprz ziołowy
2 łyżki majonezu
łyżeczka musztardy sarepskiej
Wykonanie:
Tuńczyka odsączyć z zalewy. W misce połączyć pokrojone w drobną kostkę: obie cebule, seler naciowy, paprykę. Posolić i popieprzyć do smaku. Dodać majonez i musztardę. Wymieszać dokładnie i chłodzić w lodówce ok 1h, aby wszystkie składniki się przegryzły.
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/12/pasta-z-tunczyka-papryki-i-selera.html