Wykonanie
Dobra na zimno do kanapek (można wtedy z czystym sumieniem powiedzieć: wiem co jem) ale i fajnie smakuje na ciepło jako danie obiadowe z ziemniaczkami i np. gęstym
sosem pomidorowym jak u mnie.

Składniki:1kg
mięsa mielonego wieprzowo-wołowego2
kajzerki2 czubate łyżki posiekanego
koperku4 całe
jajasól,
pieprzmajeranekszklanka
bulionu warzywnegoolej do posmarowania wierzchu pieczeniWykonanie:
Bułki zalać zimnym
bulionem i odstawić na kilkanaście minut, aby napęczniały, po czym zmiksować. Mięlone wymieszać z
jajkami, napęczniałą
bułką,
koperkiem. Doprawić
solą,
pieprzem i
majerankiem. Dokładnie wyrobić na gładką masę. Foremkę podłużną wysmarować tłuszczem, obsypać
bułką tartą, włożyć masę
mięsną, wyrównać, a wierzch posmarować
olejem.

Piec ok. 1h w temp.180st