Wykonanie
Jajecznica zawsze kojarzy mi się z niedzielą lub innym wolnym dniem od pracy, pewnie dlatego, że głównie w takie dni ją przyrządzam :) To bardzo wdzięczne danie bo można z nim szaleć do
bólu. Cokolwiek do niej nie dorzucimy - będzie ok :))Dziś kolejna odsłona naszej pospolitej jajecznicy, oparta na trochę innych dodatkach. Tym razem oprócz
szynki znalazła się w niej konserwowa
czerwona papryka i
mozzarella. Niebo w gębie!Składniki na 2 osoby:6
jajekkilka plasterków
szynki1
cebulapapryka konserwowasólpieprzszczypiorekmozzarellamasło klarowaneWykonanie:

Rozgrzewamy
masło. Podsmażamy na nim pokrojoną drobno
cebulkę, po chwili dorzucamy pokrojoną
szynkę. Chwilę smażymy po czym dodajemy pokrojoną
paprykę konserwową.
Jajka roztrzepujemy w miseczce,
pieprzymy i lekko i - uwaga nie solimy! Do
jaje dodajemy startą na drobnych oczkach
mozzarellę, która jest słona, więc soląc
jajka bardzo łatwo przesolić potrawę. Rozkłócone
jajka wylewamy na patelnię, smażymy do lekkiego ścięcia. Próbujemy i teraz ew. dosalamy. Posypujemy
szczypiorkiem.