Marchewka na ciepło to szybki i bardzo smaczny dodatek do obiaduPotrzebujemy:5 marchewekliść laurowy2-3 ziarnka ziela angielskiegosólcukier (do smaku)2 łyżeczki masłałyżeczka mąkiWykonanie:Marchewke gotujemy w niewielkiej ilości osolonej wody do miękkości z liściem laurowym i zielem angielskim. Po ugotowaniu, wyjmujemy ją z garnka, studzimy i kroimy w kostkę, po czym wrzucamy z powrotem do garnka. W małym garnuszku rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę i mieszając robimy zasmażkę. Naszą pokrojoną marchewkę zagotowujemy, wlewamy do niej zasmażkę, chwile gotujemy i ew. doprawiamy do smaku cukrem i solą. Karotka w UK jest bardzo słodka, dlatego ja akurat nie potrzebuje zbyt dużo cukru. Oczywiście można dorzucić do niej groszek i będziemy mielimarchewkę z groszkiem, jednak u mnie bardziej preferowana jest sama marchewka.