ßßß
Cookit - przepis na GULASZ ZE SCHABU
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
GULASZ ZE SCHABU
Składniki
Schab
Cebula
Sól
Pieprz
Liść laurowy
Ziele angielskie
Śmietana 18%
Koperek
Wykonanie
Składniki:1 kg
schabu
bez kości2
cebule
sól
pieprz
liść laurowy
ziele angielskie
śmietanka 18%
koperek
sklarowane
masło
(bądź inny dostępny tłuszcz do smażenia)Wykonanie:
Schab
myjemy, osuszamy papierowym ręczniczkiem. Kroimy w sporą kostkę, obsypujemy
solą
i
pieprzem
(ja dałam
ziołowy
).
Cebulkę
kroimy w kostkę, podsmażamy na złoty kolor na sklarowanym
maśle
. Dodajemy pokrojony
schab
, podsmażamy
mięsko
ze wszystkich stron. Podlewamy niewielką ilością
wody
, do której dorzucamy
liść laurowy
i
ziele angielskie
. Gotujemy ok 40 min, do miękkości i odparowania większości płynu. Na zakończenie dodajemy 2 łyżki
śmietanki
i posypujemy obficie
koperkiem
.Zjadamy z
makaronem
,
kaszą
albo tak jak na załączonym zdjęciu z ziemniaczkami oraz surówką z
papryki
i
ogórka
przepis tutaj
Źródło:
http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2013/03/gulasz-ze-schabu.html
Przepisy powiązane
ROLADKI ZE SCHABU Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ
Schab w sosie cebulowym
Wereszczaka…
PRZEPIS - Bitki wieprzowe w sosie z coli i powideł śliwkowych
GOTOWANY SCHAB W SOSIE KOPERKOWO-MARCHEWKOWYM
Składniki powiązane (0)