ßßß
Składniki: na każdy omlet:2 duże jajkałyżka masławersja z oliwkami:łyżka zielonych oliwek30 g sera cheddar startegopieprzwersja z chili:papryczka chili/ chili w płatkachpół płaskiej łyżeczki przyprawy ras el hanoutpieprzsólWykonanie:Jajka rozbij do miseczki. Ubij je widelcem. Dodaj wybrane składniki i wymieszaj. Na patelnie rozgrzej masło i wlej masę jajeczną. Podważaj drewnianą łopatką omlet i przechylaj patelnię tak aby nie ścięta jeszcze masa dotarła do dna patelni. Gdy masa się zetnie można zsunąć omlet na talerz jednak ja przerzucam go jeszcze na drugą stronę i smażę kilka sekund. Wizja niedopieczonego omletu jest dla mnie przerażająca. Ale zróbcie tak jak lubicie najbardziej. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.Smacznego!