Wykonanie
Witamy po przerwie! Cóż trochę odpoczywałam...właściwie to bardzo się leniłam i
powiem szczerze że gotowanie odbywało się po najmniejszej linii
oporu. Wracam do kuchni i tym razem
pora na
szparagi. Korzystam z sezonu bo czekam na nie później cały rok:) Bardzo prosto i bardzo szybko ale i smacznie. No a dzięki
kaszy jaglanej- zdrowo. Jeśli lubicie możecie dorzucić
suszone pomidory. Polecam to danie w wersji na ciepło -od razu po przygotowaniu ale to może z powodu mojej wrodzonej niechęci do zimnych potraw:)

Składniki (dowolnie można modyfikować wg potrzeb):pół szklanki surowej
kaszy jaglanejok 100 g
sera fetakilka
szparagówpieprzoliwa truflowaWykonanie:
Kaszę jaglaną przygotuj wg instrukcji na opakowaniu.
Szparagi ugotuj na parze do momentu aż będą miękkie ale pozostaną jędrne. Ugotowaną
kaszę wymieszaj z odrobina
oleju dodaj
pieprz i odrobinę
soli (nie dużo
feta jest słona). Przełóż ją na talerz, ułóż
szparagi i dodaj pokruszony lub pokrojony w kostkę
ser feta.
Skrop oliwą truflową. Podawaj od razu.Smacznego!