ßßß
Składniki:garść rukolipół pomarańczy250 g krewetek koktajlowych (mrożone trzeba rozmrozić)1 fenkuł (pokrojony w cienkie półplasterki)łyżeczka brązowego cukru1/3 szklanki białego winapół krążka sera camembertsólpieprzolej sezamowyWykonywanie:Rukolę rozłóż na talerzu. Krewetki wrzuć na wcześniej rozgrzana patelnię z olejem. Podlej je winem i poczekaj aż odparuje. Krewetki powinny zmienić kolor. Dodaj sól i pieprz. Wymieszaj. Na innej patelni rozgrzej trochę oliwy i wrzuć fenkuł. Dodaj cukier i smaż na niewielkim ogniu aż zmięknie i nabierze słodkiego smaku. Nie przyśpieszaj tego procesu i uważaj żeby go nie spalić. Gdy przestygnie rozłóż fenkuł na rukoli. Dodaj krewetki, pokrojone na kawałki pomarańcze i pokrojony ser camembert. Polej olejem sezamowym.Smacznego!