Wykonanie
Jakiś czas temu tęskniłam za śniegiem a teraz ciężko mi uwierzyć w to co widzę. Trudno nam wysiedzieć w domu więc przy każdej okazji wyciągamy sanki i szalejemy po okolicy. Zima to jednak nienajlepszy czas na fotografowanie. Po pierwsze światło nie chce współpracować. Po drugie wcale nie chce mi się rano wstawać i gotować. Dziś miałam za sobą wyjątkowo długi dzień. Dlatego postanowiłam spać o te 5 minut krócej i
mieć czas na zrobienie śniadania. Nie żałuję. Zajęło mi to kilka minut a efekt? Takie śniadanie poprawia mi humor. Ciepłe, proste, sycące, idealne na taką pogodę.
Cynamon ma właściwości antybakteryjne, hamuje apetyt na
słodycze, pomaga schudnąć i rozjaśnia umysł. Lubię więc go tym bardziej.
Ryż można ugotować dzień wcześniej i rano tylko odgrzać. To zdecydowanie ułatwi życie i spowoduje, że ciężki poranek będzie jeszcze bardziej przyjemny i nieco spokojniejszy.
Składniki:ugotowany
ryż (u mnie na
mleku migdałowym)3/4 szklanki (lub więcej)
mleka migdałowego (lub innego)ok łyżeczka
miodu (do smaku)3/4 łyżeczki
cynamonuopcjonalnie:
bananWykonanie:
Ryż przełóż na patelnię i zalej
mlekiem. Podgrzewaj na wolnym ogniu mieszając. W razie potrzeby dolej
mleka nieco więcej. Wsyp
cynamon i wymieszaj. Gdy całość się podgrzeje przełóż ją do miski dodaj
miód i wymieszaj.
Banana obierz i pokrój w kawałki. Wrzuć go do
ryżu i posyp
cynamonem.Smacznego!