Wykonanie
Kolejna propozycja na jesienny podwieczorek oraz ciekawy pomysł na danie recycling:).Będzie słodko, aromatycznie, no i oczywiście pysznie.Często po obiedzie zostaje nam niewielka ilość
ryżu z którym często nie wiemy co robić. Ja postanowiłam wykorzystać go do stworzenia pysznego deseru, który swobodnie może zastąpić, np. poranną owsiankę.
Składniki:ugotowany
ryż (około 1 chochli)1 dojrzały
banan1/4 szklanki
mleka migdałowego lub innego roślinnego
syrop z agawy lub
miód wg. uznaniaszczypta
kardamonu1/3 łyżeczki
cynamonu + do posypaniaposiekany
orzechy włoskie do dekoracjiPodane składniki oprócz
orzechów umieszczamy w misce i rozdrabniamy ręcznym mikserem na gładką masę. Przekładamy do miseczki i dekorujemy
orzechami i
cynamonem.Można podawać również na ciepło.Smacznego...