Wykonanie
Koc, książka, termofor i coś ciepłego do popijania. Moja pełnia szczęścia ostatnio. Potrzebuję właśnie takiej ciszy i spokoju więc ta forma relaksu jest zdecydowanie najbardziej pożądana. A nie ma nic przyjemniejszego w chłodny wieczór niż wielki kubek grzanego cydru w dłoniach. Rozgrzewający, pobudzający.. pyszny. Uwielbiam cydr od dawna ale dopiero jakiś czas temu postanowiłam zrobić go w wersji grzanej. I to
absolutny strzał w 10. Nie wiem w której wersji smakuje mi bardziej grzany czy schłodzony. W obu jest rewelacyjny. I chyba nie potrafię wybrać. Z
cynamonem, odrobiną
pomarańczy,
przyprawami jest naprawdę świetny. Doskonała alternatywa dla grzanego
wina czy grzanego
piwa . Koniecznie wypróbujcie!

Składniki:1 litr cydru
jabłkowegosok wyciśnięty z połówki dużej
pomarańczy2 laski
cynamonuszczypta świeżo startej
gałki muszkatołowej2
listki laurowe3-4
goździkiok łyżka
brązowego cukruWykonanie:Cydr wlej do garnka. Dorzuć pozostałe składniki i gotuj na bardzo wolnym ogniu przez ok 10 minut. Nie gotuj! Jeśli
napój nie jest klarowny możesz go przecedzić. Przed wlaniem cydru do kubka wyjmij wszystkie
przyprawy. Podawaj natychmiast po przygotowaniu.Smacznego!