Wykonanie
Składniki / Ingredients:500 ml cydru / 500 ml cider2 łyżki
cukru brązowego / 2 tablespoons brown sugarsok z
pomarańczy / juice of an orangelaska
cynamonu / cinnamon stick4 sztuki
goździków / 4 pieces of cloves2 sztuki
anyżu / 2 pieces of star anise1 plasterek
pomarańczy / 1 slice of orange2 kawałki
jabłek / 2 pieces of applesSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 5 min, gotowanie: 15 min, ilość porcji: 2Wlewamy cydr do garnka. Dodajemy
cukier brązowy,
goździki,
anyż, sok z
pomarańczy i laskę
cynamonu. Gotujemy cydr na wolnym ogniu cały czas mieszając przez 15 minut (nie doprowadzamy cydru do wrzenia). Cydr wlewamy do szklanki (przecedzamy go). Tuż przed podaniem dodajemy połowę plasterka z
pomarańczy i kawałek
jabłka. Gotowe :)*****We
pour the cider into the pan and we add a brown sugar, cloves, star anise, orange juice and cinnamon stick. We boil the cider to simmer for 15 minutes, stirring constantly (we don't bring the cider to a boil). We
pour the cider on the glass (we filter him). Just before serving, we add half a slice of orange and piece of apple. Done :)!