ßßß
Składniki / Ingredients:500 ml cydru / 500 ml cider2 łyżki cukru brązowego / 2 tablespoons brown sugarsok z pomarańczy / juice of an orangelaska cynamonu / cinnamon stick4 sztuki goździków / 4 pieces of cloves2 sztuki anyżu / 2 pieces of star anise1 plasterek pomarańczy / 1 slice of orange2 kawałki jabłek / 2 pieces of applesSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 5 min, gotowanie: 15 min, ilość porcji: 2Wlewamy cydr do garnka. Dodajemy cukier brązowy,goździki, anyż, sok z pomarańczy i laskę cynamonu. Gotujemy cydr na wolnym ogniu cały czas mieszając przez 15 minut (nie doprowadzamy cydru do wrzenia). Cydr wlewamy do szklanki (przecedzamy go). Tuż przed podaniem dodajemy połowę plasterka z pomarańczy i kawałek jabłka. Gotowe :)*****We pour the cider into the pan and we add a brown sugar, cloves, star anise, orange juice and cinnamon stick. We boil the cider to simmer for 15 minutes, stirring constantly (we don't bring the cider to a boil). We pour the cider on the glass (we filter him). Just before serving, we add half a slice of orange and piece of apple. Done :)!