ßßß
Składniki:5 jajek (duże)garść rukoliser pleśniowy (kilka plastrów)szczypioreksólpieprz2 łyżeczki majonezumasłoWykonanie:Jajka rozbij do miseczki. Przypraw solą i pieprzem. Dodaj majonez, wrzuć szczypiorek i wszystko wymieszaj.. Na patelnię wrzuć masło. Masę jajeczną wylej na rozgrzane masło. Smaż aż brzegi się zetną wtedy podważ łopatką masę tak aby płynna część która została wlała się na dno patelni. Ja wolę "dosmażyć" omlet z drugiej strony. Przykładam wtedy talerz do patelni i szybkim ruchem przekładam omlet na talerz i zsuwam go znowu na patelnię (ale nie trzeba tego robić w momencie gdy omlet jest z jednej strony ścięty wystarczy go zsunąć na talerz a gdy połowa omletu będzie zsunięta przykryć go drugą połową. W środku powinny znaleźć się dodatki). Na talerzu rozrzuć rukolę i plastry sera wg uznania. Przykryj wszystko omletem. Ser fajnie się rozpuści. Podawaj zaraz po przygotowaniu.Smacznego!