ßßß
Składniki: na ciasto:150 g mąki pszennej2 łyżki ciemnego kakao2 łyżki cukru brązowego50 g zimnego masła1 żółtkoszczypta solilodowata wodaNadzienie:150 ml śmietany kremówkiszklanka truskawekDodatkowo: truskawki do dekoracjiWykonanie:Składniki na ciasto wrzuć do miski i wyrób ciasto. Uformuj kulkę owiń folią spożywczą i wstaw ją do lodówki na ok 30 minut. Po tym czasie wylep ciastem formę wysmarowaną odrobiną masła i ponakłuwaj ja widelcem (możesz ją obciążyć suchą fasolą itp.). Piecz tartę w temp. 180 stopni przez ok 20- 25 minut. Odstaw do wystygnięcia.Kremówkę ubij. Truskawki zmiksuj i delikatnie połącz ze śmietaną. Możesz dosłodzić wg gustu (cukrem pudrem). Masę przełóż na spód. Udekoruj truskawkami.Smacznego!