Wykonanie
Dziś obiad dla zabieganych fanów
szparagów. Prosto i szybko. Ale i co najważniejsze smacznie.
Makaron to dla mnie obiad ratunkowy. 15 minut i gotowe. Brak czasu to choroba naszych czasów.. I nie ważne jak bardzo jestem zajęta muszę zjeść dobry obiad. Nie chcę spędzić godziny w kuchni. Musi być szybko. Ale ta szybkość nie może odbić się na smaku. To podstawowa zasada. Więc proszę. Obiad z
serii "Gotowe w 15 minut". Ale tak naprawdę 15 minut. I naprawdę jest absolutnie fantastycznie! Mięsożercy mogą dodać
kurczaka jednak w wersji vege ale jak najbardziej ok:)
Składniki:100 g
makaronu spaghetti na osobę500 g
szparagów200 ml
śmietany 18%60 g
sera (u mnie
cheddar)
sólpieprzoliwaWykonanie:
Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente.
Szparagi umyj i odetnij zdrewniałą końcówkę (ok 1/3 całego
szparaga). Wrzuć je do miski
skrop oliwą wymieszaj i zgrilluj. Pilnuj cały czas aby się nie przypaliły. Gdy lekko się przyrumienią pokrój je na kawałki i odstaw.
Śmietanę przełóż do rondla i podgrzej ją.
Ser zetrzyj i wrzuć do
śmietany (zostaw trochę do posypania). Gdy
ser się rozpuści przypraw sos
solą i
pieprzem. Na talerz przełóż
makaron polej sosem i dodaj
szparagi. Na koniec posyp
serem.Smacznego!