ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser fetikos do sałatek 200 gramówszparagi 300 gramówoliwa z oliwek 6 łyżek stołowychsok z limonki 2 łyżek stołowychskórka z limonki - otarta 1 łyżek deserowychpieprz 1 szczyptasól 1 szczyptaWykonanie:Obrane, oczyszczone szparagi gotować w osolonej wodzie 10-15 minut, osączyć i ostudzić. Serek pokroić w kostkę.Sos limonkowym: z wyszorowanej limonki zetrzeć skórkę, zalać oliwą, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i sokiem z limonki.Szparagi ułożyć na talerzu, posypać serkiem i całość polać przygotowanym sosem z limonki. Ozdobić ćwiartkami limonki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z seremSałatkiSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: