Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser fetikos do sałatek 200 gramów
szparagi 300 gramów
oliwa z oliwek 6 łyżek stołowych
sok z limonki 2 łyżek stołowychskórka z
limonki - otarta 1 łyżek deserowych
pieprz 1 szczypta
sól 1 szczyptaWykonanie:Obrane, oczyszczone
szparagi gotować w osolonej wodzie 10-15 minut, osączyć i ostudzić.
Serek pokroić w kostkę.Sos
limonkowym: z wyszorowanej
limonki zetrzeć skórkę, zalać
oliwą, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i
sokiem z limonki.
Szparagi ułożyć na talerzu, posypać
serkiem i całość polać przygotowanym sosem z
limonki. Ozdobić ćwiartkami
limonki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
seremSałatkiSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: