ßßß
Składniki:120 g czekolady mlecznej i gorzkiej w dowolnych proporcjach (dałam 90 g gorzkiej i 30 g mlecznej)2 łyżki gęstej śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego25 g masła3-4 łyżki cukru pudru4-5 łyżek likieru Carolansszczypta soli1/4 szklanki pokruszonych płatków migdałowychwiórki kokosoweWykonanie:Na garnek z gotującą się wodą postaw miskę i wrzuć do niej czekoladę i masło. Mieszaj od czasu do czasu a gdy masa się lekko się rozpuści dodaj śmietanę. Mieszaj do połączenia się składników. Następnie dodaj likier, cukier puder i płatki migdałowe. Skosztuj i ewentualnie dodaj więcej cukru lub likieru. Dodaj szczyptę soli i wymieszaj. Odstaw aż masa przestygnie. Gdy będzie już chłodna wstaw do lodówki na kilka godzin a najlepiej na całą noc. Gdy masa stężeje formuj kulki i obtocz je w wiórkach kokosowych. Przechowuj w lodówce.Smacznego!