Wykonanie
Czy zdarzyło Ci się kiedyś chodzić po domu i zaglądać do różnych szafek w poszukiwaniu czegoś słodkiego? A może masz ochotę na
słodycze, ale akurat nie na te, które masz pod ręką? Jeśli jesteście fanami oryginalnego Bounty, ten batonik domowej roboty jest dla Was. Inspiracją do powstania dania była życzliwość
marki Helio .
Składniki:200 gram
wiórków kokosowych Helio100 ml kremówki60 gram
cukru pudru70 gram
masła200 gram polewy
mlecznej HelioWykonanie: W naczyniu rozpuszczamy
masło i dodajemy kremówkę. Zdejmujemy z ognia. W misce mieszamy
wiórki kokosowe z
cukrem pudrem, a następnie wlewamy
masło ze
śmietaną. Z powstałej mikstury formujemy kulki wielkości
orzecha włoskiego. Układamy je na papierze do pieczenia, przykrywamy folią aluminiową, schładzamy przez minimum godzinę. W kąpieli
wodnej rozpuszczamy
mleczną czekoladę. Schłodzone kulki obtaczamy w polewie, wykładamy na papier, by
czekolada stwardniała wkładamy do lodówki. Przechowujemy w lodówce. Smacznego!