Wykonanie
Smaczny, łatwy w przygotowaniu i szybki, samo przygotowanie to ok 15 minut i chwila w lodówce.
Składniki:2 tabliczki
czekolady(
mleczna)60 g
masła60 g
cukru pudru6 jajWykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę, do ubitych
białek dodać
cukier puder i wymieszać.Do roztopionej
czekolady dodać
masło, wymieszać i poczekać aż się rozpuści, zdjąć z ognia i dodać
żółtka. Całość wymieszać.Do
czekolady dodać 2 łyżki ubitego
białka, powoli wymieszać na jednolitą masę.Po wymieszaniu masę
czekoladową cienkim strumieniem przelewać do
białek i powoli mieszać. Mieszać tak długo aż masa będzie jednolita.Po wymieszaniu przelewamy do salaterek i chowamy do lodówki aż całość nie stężeje.Smacznego!!!