ßßß
Składniki:100 g miękkiego masła100 g cukru200 g mąki2 jajka1 łyżeczka proszku do pieczeniaskórka otarta z jednej cytrynysok wyciśnięty z jednej cytryny300 g porzeczek ( lub jagód, malin)Wykonanie:Jeżeli używasz miksera lub robota kuchennego masz ułatwione zadanie. Jeśli mieszasz wszystko ręcznie zajmie to więcej czasu ale..nikt od mieszania jeszcze nie umarł:)Wrzuć pokrojone w kostkę masło do miski dodaj cukier i ucieraj przez chwilę. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia i znowu dobrze zmiksuj. Jajka wbijaj pojedynczo po każdym dobrze ucierając. Na koniec dodaj skórkę i sok z cytryny. Wymieszaj i przełóż na blachę. Ciasto dość trudno się rozprowadza dlatego użyłam szpatułki do rozprowadzania ciasta którą moczyłam w wodzie. Na ciasto wysyp rozmrożone i dobrze osuszone (ważne!) owoce. Piecz w temp. 180 stopni przez 35-40 minut aż do zrumienienia.Smacznego!