Wykonanie
Ponad miesiąc testowałam gotowe sosy, które otrzymałam od firmy Folwark. Nie jestem szczególną fanką gotowców - chociaż nie ukrywam, że od czasu do czasu i one goszczą w mojej kuchni. Nie widzę w tym nic strasznego, spróbowałam i żyję. Oczywiście nie wszystkie mi smakowały, a ten który podbił nasze
kubki smakowe będzie się pojawiał w kilku przepisach. Dzisiaj przepis na
kurczaka.
Składniki :* 2
filety z kurczaka* ulubione
przyprawy do kurczaka* łyżka
oliwy z oliwek* 4 łyżki sosu kebab-gyros Folwark* 20 dag
sera z niebieską pleśnią* 2 łyżki słodkiej
śmietankiPrzygotowanie :
Piersi z kurczaka przyprawić, obsmażyć z obu stron na złoto. Ściągnąć z patelni
mięso, dodać sos,
ser ( kilka plasterków zostawić o dekoracji dania ) i
śmietankę, całość zagotować. Tak przygotowanym sosem polać
kurczaka, dodać kilka cienkich plasterków
sera na górę dania. Można podawać z
ryżem,
makaronem oraz posypać całe danie
koperkiem.