ßßß
400 g piersi z kurczaka4 łyżki oleju rzepakowego3 łyżki przyprawy do kurczaka po staropolsku400 g pieczarek1 cebula300 ml śmietanki4 łyżki oliwy z oliweksól, pieprz świeżo mielony do smakuPrzygotowanie:Piersi umyć i osuszyć. Olej wymieszać z przyprawą do kurczaka, tak przyrządzoną marynatą natrzeć piersi kurczaka. Odstawić do lodówki na około 2 godziny.Na rozgrzanej oliwie podsmażyć oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki oraz drobno pokrojoną cebulkę.Gdy pieczarki się odrobinę zrumienią dolać śmietankę, zredukować. Gęsty sos doprawić do smaku solą i pieprzem.Mięso odsączyć z marynaty, smażyć na rozgrzanej patelni.Piersi pokroić w plasterki, ułożyć na sosie śmietanowo-pieczarkowym.Podawać z zapiekanką warzywną przepis tutajSmacznego :))