Naleśniki na słodko czy słono wybieracie częściej? U mnie zdecydowanie z wytrawnym farszem. A dzisiejsza propozycja będzie ze szpinakiem i pyszną mozzarellą. Spróbujecie!Składniki :Naleśniki :* 1,5 szklanki mąki pszennej* pół szklanki mleka* 3/4 szklanki wody mineralnej gazowanej* szczypta soli* łyżeczka oleju rzepakowegoFarsz :* 500g świeżego szpinaku* łyżka oliwy z oliwek* 300g mozzarelli* sól, pieprz, czosnekPrzygotowanie :Wszystkie składniki miksujemy do gładkiej konsystencji. Ja smażę na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu. Dobrze, żeby naleśniki były cienkie, wtedy łatwiej je zwijać i nie pękają. Rozgrzać oliwę, przesmażyć szpinak, posypać startą mozzarellą. Przyprawić do smaku. Farsz nakładać na naleśniki, zawijać. Podawać na ciepło.