Wykonanie
Szybkie, smaczne i lekkie danie to to co lubię teraz najbardziej. Ale taką samą
rybę zjadł i S, więc wcale ta cała panierka nigdy nie była nam potrzebna. Ja dałam sporo
cytryny i
koperku, ale takie smaki lubię. Wy pokombinujcie co Wam smakuje najlepiej i tak też
przyprawcie swoje danie. Smacznego!



Składniki :* po jednym filecie z ulubione
ryby - u mnie był
morszczuk* kilka plasterków
cytryny* łyżeczka
oleju lnianego* gałązka
koperku*
sól, świeżo mielony
czarny pieprz do smaku* warzywa na patelnie bądź ulubiony mix warzyw


Przygotowanie :Na kawałku foli układamy
rybę, delikatnie smarujemy
olejem lnianym bądź
oliwą z obu stron. Przyprawiamy
solą i
pieprzem. Na każdym kawałku układamy po kilka plasterków
cytryny oraz
koperek. Można dodać też
czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość szczelnie zwijamy. W garnku do gotowania na parze układamy warzywa oraz
rybę. Wlewamy trochę
wody. Przykrywamy i parujemy około 10 minut.
Rybę podajemy na warzywach, polewamy sosem, który nam się zrobił podczas parowania
ryby.