Wykonanie
Naszła mnie ostatnio ochota na
łososia, bo już dawno nie
jadłam. Znalazłam ekspresowy przepis, zmieniłam według własnego gustu, zrobiłam, wyszło pysznie. Dziś z
Wami dzielę się tym przepisem :)
Składniki:300-400 g
łososia1 duża łyżka
masłasok z połowy
cytryny1-2 łyżki siekanego
koperkusól do smakusłodka mielona
paprykaSposób wykonania:1.
Rybę nacieramy słodką mieloną
papryką.2.
Masło roztapiamy, uważamy, aby go nie przypalić. Zdejmujemy z ognia i dodajemy
sok z cytryny,
koperek i solimy do smaku.3. W naczyniu żaroodpornym układamy
ryby, polewamy
masłem z
przyprawami, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. przez 20-30 minut bez przykrycia.Smakuje bardzo bardzo dobrze!Smacznego!!!Źródło: Passionfruit