Wykonanie
Chyba nie ma nikogo kto by nie uwielbiał
chipsów bądź nachos-ów? Fajnie jest pochrupać coś przed TV, szczególnie gdy pogoda za oknem nieciekawa. U mnie dzisiaj propozycja na dwa dobre sosy. Idealnie pasują do nachos-ów. Warto też przygotować
chipsy samemu, przepis na nie na pewno pojawi się na blogu.


Dip
jogurtowy :* pół szklanki
jogurtu naturalnego lub greckiego* ząbek
czosnku*
sól,
pieprz, ulubione
ziołaPrzygotowanie :
Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy na godzinę do lodówki żeby wszystkie składniki się połączyły.Dip meksykański :* pół szklanki
pomidorów z puszki* pół
szalotki* 4 łyżki
ketchupu lub
koncentratu pomidorowego*
sól,
pieprz* ewentualnie
ostra paprykaPrzygotowanie :Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, przetrzeć przez sito. Dodać
przyprawy. Wymieszać i odstawić do połączenia wszystkich składników.
