Dobrze przyprawiona, upieczona z chrupiącą skórką i miękka w środku. Taka jest dla nas najlepsza. Króluje na stołach podczas świąt i rodzinnych uroczystości. Moja tym razem z jabłkami i majerankiem.Składniki :* kaczka około 2 kg* 5 jabłekwinnych* 2 łyżki majeranku* łyżeczka soli* pieprz czarny mielony* 3 łyżki oliwy* sok świeżo wyciśnięty z jednej pomarańczyPrzygotowanie :Kaczkę dobrze natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Jabłka obraz i pokroić w ósemki, dodać oliwę i sok z pomarańczy. Nadziać kaczkęjabłkami, polać pozostałym sokiem. Odstawić na minimum 12 godzin do lodówki. Piec około dwie godziny aż będzie rumiana. W czasie pieczenia podlewać wytopionym tłuszczem, by skórka była chrupiąca.