Wykonanie
Idealnie kremowy, delikatny jak chmurka. Pyszny! Przepyszny! Pierwszy robiony dla małej Julki na urodziny, bo ta mała księżniczka zażyczyła sobie sernik z motylkami a nie tort. Wiem, że smakował i postanowiłam poszaleć i zrobić taki sam dla nas do
kawki. Cała blaszka poszła w jeden dzień - to chyba coś znaczy!



Składniki :* 400 ml kremówki* kg
serka twarogowego* 3 płaskie łyżki
żelatyny* 6 łyżek
cukru pudru* kolorowe
barwniki spożywcze* paczka
kakaowych herbatników* pół kostki
masła* pół tabliczki
mlecznej czekolady


Przygotowanie :
Herbatniki zmielić, dodać rozpuszczone i przestudzone
masło oraz drobno posiekaną
mleczną czekoladę. Wyłożyć spód blaszki tak przygotowanymi
herbatnikami, odstawić na pół godziny do lodówki. Kremówkę podzielić na 3 miseczki, do każdej dodać po 2 łyżki
cukru pudru i lekko ubić, aż do wymieszania
cukru. Rozpuścić łyżkę
żelatyny w połowie szklanki wrzątku, przestudzić.
Ser podzielić na 3 części, dodać do kremówki. Do każdej miseczki wlewamy
żelatynę i ubijamy. Dodajemy wybrany barwnik. Całość mieszamy. Na
herbatniki wylewamy pierwszą warstwę
serową, wkładamy do lodówki na 20 minut i tak powtarzamy z drugą i trzecią masą. Na wierzchu robimy wzorek widelcem. Odstawiamy sernik na godzinę do lodówki.

