ßßß
składnikispód* 150 g herbatników kakaowych* 70 g masła lub margaryny* 2 łyżki nutellimasa* 500 g sera białego na serniki mielonego* 250 g śmietany 30%* 100 g czekolady gorzkiej* 100 g czekolady mlecznej* 100 g białej czekolady* 100 g cukru pudru* 6 i 1/2 łyżeczki żelatyny* 1 łyżka cukru pudru do śmietanySposób wykonaniaHerbatniki pokruszyć ręcznie lub przy pomocy robota.Masło rozpuścić, chłodne wlać do ciastek, dodać nutellę, wymieszać i powstałą masą wyłożyć dno tortownicy (20 cm), dobrze docisnąć ( można dnem od grubej szklanki żeby nie pękła).
Żelatynę podzielić na trzy części, do 2 szklanek po 2 i 1/2 łyżeczki, do jednej 1 i 1/2 łyżeczki i namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, aby napęczniała.Ser (temperatura pokojowa) zmiksować na gładko, dodać cukier puder i razem dokładnie zmiksować.Podzielić na 3 równe części.Śmietanę ubić z 1 łyżką cukru pudru na sztywno i podzielić na 3 części.Gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, następnie również w ten sam sposób rozpuścić 1 i 1/2 łyżeczki namoczonej żelatyny.Chłodną czekoladę wlać do sera i dokładnie zmiksować, nie przerywając dolewać po trochu letnią żelatynę. Następnie dodać porcję ubitej śmietany i delikatnie wymieszać.Masę serową wylać na spód herbatnikowy i wstawić do lodówki.
W ten sam sposób przygotować drugą warstwę, w miejsce gorzkiej czekolady dodać mleczną i porcję żelatyny z 2 i 1/2 łyżeczki.
I w ten sam sposób trzecia warstwa tylko tym razem biała czekolada zamiast gorzkiej i 2 i 1/2 żelatyny.
Całość wstawić do lodówki na ok. 2 godziny do stężenia.Wierzch można ozdobić odrobiną rozpuszczonej czekolady.