Dzisiaj przepis na kurczaka . Potrzebowałam zrobić coś z kurczaka , a że pierś zostawiam na sobotę to padło na udka . Przepis na dwie osoby . Dodatkami były frytki - co prawda kupne - ale nasze ulubione z LIDLA . Na prawdę polecam karbowane . Są przepyszne . I z warzyw brokuł , kalafior i fasolka szparagowa z bułką tartą na masełku.Składniki :* 4 udka z kurczaka* majeranek* sól* pieprzziołowy* mielona czerwona papryka* przyprawa do kurczaka* oliwa z oliwekMarynatę przyrządzam rozcierając przyprawy z oliwą i dokładnie obtaczam w niej kurczaka . Odkładam na około 2 godziny . Smażę od strony skóry na złoty kolor . Podlewam delikatnie wodą i duszę około 40 minut na wolnym ogniu . Mięso jest kruche , delikatne . Po prostu dobre .Przypominam że jeszcze do niedzieli trwa rozdanie na które serdecznie zapraszam !