ßßß
Postanowiłam połączyć ją z serem korycińskim, piersią z kurczaka, pomidorami, migdałami, żurawiną... wariacja w sumie z tego co miałam pod ręką, ale bardzo smaczna i ciekawa!Zapraszam!Składniki:1 pęczek mizuny8 pomidorków truskawkowych200 g ugotowanej piersi z kurczaka2 garści migdałów bez skórki2 garści żurawiny suszonej200 g sera korycińskiego dojrzewającego3 łyżeczki musztardy francuskiej6 łyżeczek oliwy z oliwek3 łyżeczki soku z cytrynysól, pieprzWykonanie:Mizunę oraz pomidorki myjemy. Sałatę pozbawiamy łodyg (oczywiście są jadalne, więc można je również wykorzystać) i rwiemy na mniejsze kawałki, a pomidory kroimy na ćwiartki.Ser kroimy w kostkę, a pierś rwiemy na drobniejsze kawałki.Na dwóch talerzach układamy mizunę, pomidory, ser, migdały, żurawinę i pierś z kurczaka.
Polewamy dressingiem z dokładnie wymieszanej oliwy, soku i musztardy z dodatkiem soli i pieprzu.
Smacznego!