ßßß
Przygotowałam je nieco inaczej niż zwykle, ponieważ użyłam mleczka kokosowego, dzięki temu ciasto zyskało całkiem inną konsystencję i było bardziej wilgotne. Moje eksperymenty nie zawsze są udane, jednak ten zdecydowanie zaliczam do udanych.Bardzo smaczne babeczki, mam nadzieję, że Wam również zasmakują!Zapraszam!Składniki:Ciasto:300 g mąki pszennej300 ml mleczka kokosowego1 jajko130 g cukru brązowego5 łyżek oleju2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka ekstraktu waniliowegokilka garści czerwonych porzeczekKrem:250 g serka mascarpone250 g śmietany kremówki 30-36%kilka łyżek cukru pudruporzeczki do dekoracjiWykonanie:Mleczko kokosowe, jajko, olej, ekstrakt i cukier dokładnie mieszamy. Następnie delikatnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i mieszamy. Na sam koniec dodajemy czerwone porzeczki (nie może być ich za dużo). Gotowym ciastem napełniamy papilotki do 3/4 wysokości, pieczemy ok. 20 minut w 180 st.
Po upieczeniu studzimy. Aby przygotować krem ubijamy kremówkę na sztywno, dodajemy serek i cukier puder, mieszamy. Dekorujemy za pomocą woreczka cukierniczego i ozdobnej końcówki oraz kiści porzeczek. Chłodzimy.
Smacznego!