ßßß
Nie zawiodłam się, truskawki z boczkiem smakują wyśmienicie, a pomidorki, mozzarella i dressing miodowo-musztardowy tylko dopełniają smak, całość komponuje się bardzo dobrze.Polecam!Składniki:Sałatka:20 pomidorków cherry20 truskawek20 kulek mini mozzarelli6 plastrów boczkumieszanka dowolnych sałatDressing:6 łyżeczek musztardy (np. stołowej lub kremskiej)4 łyżeczki płynnego miodu2 łyżeczki oliwyopcjonalnie łyżeczka wodysól, pieprzWykonanie:Sałatę, truskawki i pomidory dokładnie myjemy. Sałatę rozdrabniamy, pomidorki przekrawamy na pół, a truskawki na ćwiartki.Boczek podsmażamy na patelni lub podpiekamy przez chwilę w piekarniku.Wszystkie składniki dressingu umieszczamy w jednym naczyniu z zamknięciem np. w słoiku i dokładnie mieszamy.
W dwóch naczyniach układamy wszystkie składniki sałatki, po 10 sztuk pomidorów, truskawek i mozzarelli oraz po 3 boczku.Polewamy dressingiem.Smacznego!