ßßß
Tak czy siak, nazwa jest mało ważna, najważniejszy jest smak, gwarantuję, że przypadnie Wam do gustu!Zapraszam!Składniki:3 duże i dojrzałe banany200 g mąki pszennej150 g cukru1/3 szklanki roztopionego masła1 jajko1 łyżka cukru waniliowego1 łyżeczka sody oczyszczonej50 g płatków migdałowych100 g groszków (kropelek) czekoladowych (lub drobno posiekana czekolada)szczypta soliWykonanie:Banany blendujemy na jednolitą masę, dodajemy masło i jajko. Przesianą ąkę, cukier, sodę, sól dokładnie mieszamy, dodajemy stopniowo do bananów, ciągle mieszając.
Na koniec dodajemy migdały i czekoladę, mieszamy.Ciasto pieczemy w silikonowej keksówce, około 40 minut w 180 st. Do suchego patyczka.
Smacznego!