ßßß
Babeczki są słodkie i delikatne, rozpływają się w ustach. To nasza kolejna propozycja na nadchodzące Walentynki.Może chcesz zrobić niespodziankę swojej Ukochanej i upiec dla niej takie słodycze? Wystarczy, że zaserwujesz je z winem, które jest również słodkie i delikatne, a wieczór walentynkowy będzie bardzo miły, nie tylko dla podniebienia :-)Zapraszam!Składniki:Ciasto:200 g mąki pszennej150 g cukru2 jajka120 g masła50 ml mleka70 ml białego wina Barefoot Moscato1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soliDekoracja:250 g serka mascarpone50 g cukru pudru2 łyżki białego wina Barefoot Moscato1 łyżeczka ekstraktu waniliowegoposypka cukrowaWykonanie:W misce ucieramy masło i cukier na gładką i puszystą masę, dodajemy jajka, mleko i wino, dalej ucieramy.Do masy dodajemy przesiane suche składniki, dokładnie mieszamy.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 st., papilotki wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości i pieczemy ok. 15 minut, do suchego patyczka. Studzimy na kratce.Aby przygotować krem do dekoracji serek mascarpone miksujemy z cukrem i winem, następnie wyciskamy ozdobną tylką na babeczki. Dekorujemy posypką cukrową, chłodzimy.Smacznego!