Wykonanie
Cześć :)Dzisiaj baaaardzo słodko i cóż - zapychająco :) bo brownie jest właśnie takim
ciastem :)Konsystencją przypomina zakalec, dlatego też spotkałam się kilka
razy ze zdaniem, że nie jest apetyczne przez to...Ja tak nie uważam i sądzę, że Wy też nie będziecie :)

Post dodaję dzisiaj tak wcześnie, bo dzisiaj jest Domówka 2.0 - czyli spotkanie krakowskich blogerów :) , a po zajęciach chcę jeszcze upiec słodkości na to spotkanie :) (i zrobić prezentację bloga :P na którą w
sumie nie mam nawet pomysłu, za
młody ten blog jest :D)Przepis z którego korzystałam to przepis Domi w kuchniDodatkowo - ten przepis jest moją pierwszą propozycją na świąteczne wypieki :) ciasto jest łatwe do zrobienia i smaczne :) przez dodatek
sera ma się wrażenie, że się je po prostu sernik
czekoladowy :)Zapraszam!SernikobrownieSkładniki:Ciasto:200 g
gorzkiej czekolady200 g
masła150 g
cukru pudru (dałam nieco mniej)100 g
mąki pszennej3
jajkaMasa serowa:500 g
serka sernikowego (może być też
twaróg zmielony 2
razy)80 g
cukru pudru1 łyżeczka
cukru waniliowego2
jajkaWykonanie: W kąpieli
wodnej (miskę wkładamy do garnka z gorącą
wodą) rozpuszczamy
masło i
czekoladę (łamiemy ją w kostki), zdejmujemy z garnka i odstawiamy na bok.W kolejnej misce umieszczamy
cukier puder i powoli wlewamy do niej masę
czekoladową, ciągle miksując. Następnie dodajemy po 1
jajku i dalej miksujemy.

Na koniec dodajemy
mąkę i miksujemy.W drugiej misce umieszczamy
ser,
cukier,
jajka i miksujemy na gładką masę.

Na spód foremki (ja używam tradycyjnie silikonowej) wykładamy 3/4
czekoladowego ciasta, rozprowadzamy, na wierzch masę
serową, rozprowadzamy, a na wierzchu robimy kleksy z
czekoladowego ciasta, które nam pozostało :)Pieczemy ok. 50 minut w 170 st.Smacznego!