Wykonanie
Kto lubi
karkówkę, ręka w górę :) Polecam ten sposób przygotowania
mięsa, z pewnością Wam posmakuje. Przepis znalazłam na blogu Aniki.
Składniki:dowolna ilość
karkówki pokrojonej w około 1,5 cm plastrysłodka mielona
paprykaostra mielona
paprykaczosnek granulowany
sól,
pieprzświeży
rozmarynkolendramajeranekolejSposób przygotowania:1. Plastry
karkówki lekko rozbijamy.2. Wszystkie
przyprawy mieszamy z odrobiną
oleju. Nie podaję ilości bo będzie ona uzależniona od naszych własnych upodobań.3.
Mięso nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie naczynie żaroodporne smarujemy
olejem, wykładamy plastry
karkówki i przykrywamy pokrywką. Pieczemy 1 godzinę i 20 minut w 180 st.C. Kwadrans przed wyłączeniem piekarnika warto zdjąć pokrywę -
mięsko się wtedy ładnie przyrumieni.Smacznego!!!
Źródło: Domowa kuchnia Aniki