ßßß
 
            
         Składniki:1,5 szkl. mąki1/3 szkl. ciemnego kakao1 szkl. cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka sody oczyszczonej1/2 szkl. oleju1 łyżeczka ekstraktu z wanilii35 ml espresso150 ml mleka5 dojrzałych fig(zamiast mleka i espresso możesz dodać szklankę kawy)Sposób przygotowania:W jednej misce wmieszaj składniki suche, w drugiej mokre.Połącz obie zawartości misek, aż do połączenia składników. Ciasto przełóż do formy na muffinki wyłożonej papilotkami - do 3/4 wysokości foremki. Na wierzchu poukładaj pokrojone figi - ja każdą figę przekroiłam na 8 części i na każdą muffinkę wykorzystałam 2 cząstki.Piecz około 20 minut w 180 st.
Składniki:1,5 szkl. mąki1/3 szkl. ciemnego kakao1 szkl. cukru1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki soli1 łyżeczka sody oczyszczonej1/2 szkl. oleju1 łyżeczka ekstraktu z wanilii35 ml espresso150 ml mleka5 dojrzałych fig(zamiast mleka i espresso możesz dodać szklankę kawy)Sposób przygotowania:W jednej misce wmieszaj składniki suche, w drugiej mokre.Połącz obie zawartości misek, aż do połączenia składników. Ciasto przełóż do formy na muffinki wyłożonej papilotkami - do 3/4 wysokości foremki. Na wierzchu poukładaj pokrojone figi - ja każdą figę przekroiłam na 8 części i na każdą muffinkę wykorzystałam 2 cząstki.Piecz około 20 minut w 180 st.

